Dream team laver rene og friske vine i Rheinhessen
Lav store vine fra små druer. Ikke for seriøse vine, men forbandet gode! Det er mottoet for det dygtige og ambitiøse team, som familien Gebert har opbygget omkring en stemning af livsglæde og innovation. Her mødes fagligt og teknologisk stærke personligheder med arbejdet på en traditionel vingård.
I den vestlige del af Rheinhessen, i et landskab med bakker af vulkansk oprindelse, omgivet af vinstokke og blomstrende lyng, ligger Siefersheim i landlig og fredelig idyl. Her i landsbyen er vinavl lig med kulturarv, tradition og essensen af hjemstavn. Enhver der er vokset op her, kender årets gang i vinmarkerne, og gæster kommer fra nær og fjern for at nyde freden og roen langt fra byens puls.
Der har været vingård på stedet i mere end 200 år. I dag er det Hans Joachim Gebert, der står i spidsen for et otte-mands team, som sammen driver den 8 hektar store vingård i Siefersheim og Gumbsheim. Hans Joachim Gebert har en ingeniørbaggrund fra vinuniversitetet i Geisenheim, og han har gennem 30 år gennemført konstante forbedringer i markerne og kælderen. Med sig har han døtrene Anne, Hannah og Lara. De tilføjer nye facetter til det tekniske arbejde, som altid har været i tæt forbindelse med naturen. De bidrager med en stærk vægt på moderne teknologier, ekstraordinære kundeoplevelser og økologisk bæredygtighed for at føre vingården videre.
Jan er vingårdens tekniske og kreative allrounder, der er specialist i de tekniske aspekter ved vinproduktion og altid med naturen i det primære fokus. I marken er der brug for specialister, og Nico og hans kone Iris bliver af resten af holdet kaldt deres “Vine Whisperers” (Vinstokke-hviskerne) som en hyldest til deres magiske grønne fingre. I kælderen er der Paul, der som bybo musik- og madglad fra Frankfurt og vindyrkningsstudent fra universitetet i Geisenheim bibringer et aftryk af jazzy modernitet og kvalitet til de færdige flasker.
Holdets grundfilosofi er, at gode vine laves i marken, og derfor arbejder de nænsomt og omhyggeligt for at skabe sunde og fuldt modne druer. De tager ansvaret for deres vinmarker og det omgivende økosystem alvorligt. Miljøvenlige dyrkningsmetoder og samvittighedsfuld vinfremstilling er meget vigtigt for dem, og det motiverer dem til løbende at undersøge, hvordan de yderligere kan forbedre deres indvirkning på miljøet. De undersøger konstant, hvordan de kan reducere sprøjtning gennem analyser af klimadata, og hvordan vi kan skabe et sikkert og nærende økosystem for vilde bier.
Under vinifikationen i kælderen, der varer mellem tre og 24 måneder alt afhængigt af vin og kvalitetsniveau, lægger holdet stor vægt på minimal intervention for at bevare de unikke egenskaber fra druer og terroir. Vinene, der gærer og modner i enten egefade eller ståltanke, får lov til at udvikle sig naturligt, og de har i alle arbejdstrin forpligtet sig til vegansk vinfremstilling uden brug af animalske produkter.
Familien Gebert går efter at vinenes stil generelt er præget af elegance, finesse og personlighed. "De er drikkevenlige og aldrig ligegyldige," siger Hans Joachim Gebert.
”markant øgning af aktivitet på platform”
”en ny udfordrer på det komplicerede danske vinmarked”
”jeg vil helt sikkert handle på den måde igen”
- Ole Troelsø
”2. pladsen i bedste nye e-handelsvirksomhed 2021 og 2022”
”KOBAJ har skabt en revolutionerende ny måde at købe vin på”
- Niels Ehler