Det startede som et væddemål
Takket være min hårdnakkede modvilje mod at tabe et væddemål, laver vi i dag vin fra vores økologiske vinmarker.
Jeg hedder Gianfranco Elampini, og jeg kunne bare ikke tabe den udfordring, der gik på om at jeg kunne lave god vin på basis af min egen jord, ganske som man gjorde i gamle dage.
Ren og ærlig vinavl
I hjertet af Valpolicella ligger min lille vingård, Vigna 800, hvor vi laver vine efter traditionerne. Vi vil gerne formidle den lokale smag og aroma fra vores terroir i et af de smukkeste landskaber i Italien.
Min vingård har været certificeret økologisk siden høsten 2016, og vi arbejder aktivt med grøngødning i markerne.
Lokale vine med lokale navne
Valpolicella, Ripasso, Amarone, Recioto er blandt ikonerne i området, og de centrale vine, som vi laver.
Jeg har givet vinene navne som for eksempel El Campanar, Cesolina og Virgo Moron, som er navne med en lokalhistorisk tilknytning til vintraditionerne i området ved Verona.
Vores vines stil er til den fyldige og ekspressive side, og de egner sig godt til retter med fuld power på intensiteten og aromaerne.
”markant øgning af aktivitet på platform”
”en ny udfordrer på det komplicerede danske vinmarked”
”jeg vil helt sikkert handle på den måde igen”
- Ole Troelsø
”2. pladsen i bedste nye e-handelsvirksomhed 2021 og 2022”
”KOBAJ har skabt en revolutionerende ny måde at købe vin på”
- Niels Ehler