Vinfamilie laver økologisk vin i Ribera del Duero
Ascensión Repiso er født og opvokset i byen Pesquera de Duero i hjertet af Ribera del Duero. Hun er vokset op med en far, der arbejdede i vinmarkerne, og fra en ung alder vinificerede hun druerne til vin, der udelukkende var til eget forbrug. Det er med minderne om sin barndom, at hun sammen med sin mand Anastasio Salgado etablerede familiens første vinmarker med Tempranillo i 1996. I 2000 udvidede de med flere marker og kælderfaciliteter, og i 2003 kunne de sende deres første vine på markedet.
Vingårdens officielle navn er Bodega Ascención Repiso Boco, men Ascención og Anastasio navngav deres vine efter deres yngste datter, Veronica Salgado. I dag er datteren Veronica Salgado efter endt uddannelse og læretid vendt hjem for at drive vingården sammen med hendes forældre. Markerne, der dyrkes økologisk, er tilplantet med Tempranillo, og beliggenheden i de tørre landskaber på højder mellem 745 og 850 meter over havet gør, at stokkenes rødder skal kæmpe hårdt for at finde vand i jorden. Det resulterer i et lavt udbytte af druer i en høj kvalitet.
Den lille familievingård har hovedsageligt solgt deres vine lokalt via stalddøren. Men efterhånden som vinene bevæger sig ud på det internationale marked, begynder de at tiltrække sig opmærksomhed. De begynder at få medaljer og points fra anerkendte medier og konkurrencer som engelske Decanter Magazine og spanske Guia Peñin.
”markant øgning af aktivitet på platform”
”en ny udfordrer på det komplicerede danske vinmarked”
”jeg vil helt sikkert handle på den måde igen”
- Ole Troelsø
”2. pladsen i bedste nye e-handelsvirksomhed 2021 og 2022”
”KOBAJ har skabt en revolutionerende ny måde at købe vin på”
- Niels Ehler