Alt går op i en højere enhed i vores marker
Jeg hedder Pier Franco Sobrero, og sammen med min familie laver jeg vine i nogle af Barolos mest ikoniske vinmarker i den lille middelalderby Castiglione Falletto.
Vores familie-vingård blev etableret i 1940 af min far Francesco Sobrero. På skråningerne ved Castiglione Falletto, som altid har været perfekte til vindyrkning, dedikerede Francesco et liv med arbejde og lidenskab til sine vinmarker for at lave de prestigefulde vine, som kun dette område kan frembringe.
I dag dyrker vi omkring 20 hektar med vinmarker. Vi har nogle nye beplantninger med Moscato i San Marzano Oliveto i Asti-provinsen og Nebbiolo i Barbaresco, men derudover ligger alle vores andre vinmarker i Castiglione Falletto.
Geografien skaber balancen
Vores tilknytning til Castiglione er todelt. For det første har vores familie boet her i århundreder. Dernæst, og endnu vigtigere, ligger Castiglione Falletto perfekt centreret i Barolo, hvilket gør at vores vine opnår en enestående kombination de bedste egenskaber fra de omkringliggende kommuner.
Faktisk siges det, at Barolo fra Castiglione Falletto har elegancen og aromaerne fra La Morra og Barolo. Samtidig har vores vine robuste og langlivede egenskaber som dem fra Monforte d'Alba og Serralunga d'Alba.
Gennem tiden har vi opkøbt købt parceller i fem af de i alt tyve enkeltmarker i Castiglione, nemlig Pernanno, Piantà, Valentino, Villero og Parussi, hvor Pernanno udgør størstedelen.
Fra klase til flaske
Ved høsttidspunktet er druerne klar til at blive omdannet til vin. Vores kælder består af tre hovedrum, der er indbyrdes forbundne, og det er her alle stadier af vinproduktionen foregår. Jeg plejer at sige, at her kommer vinen ind som en nyplukket klase fra marken, og efter et stykke tid kommer den ud i en flaske, der er klar til at blive åbnet.
I det første rum, det mest moderne, har vi maskineriet til at presse druerne, forskellige pumper, køleværktøjer, rustfri ståltanke og egetræskar, kort sagt alt det nødvendige til selve vinfikationsprocessen.
I det andet rum, det største og mest fascinerende, har vi modningskælderen. Her står vores tønder i alle former og størrelser, fra små franske egetræsbarriques og tonneaux til meget større slavonske egetræsbotti.
Endelig er det sidste rum reserveret til aftapning, etikettering og opbevaring til modning på flasker inden de sendes videre til forventningsfulde vinelskere, der holder af de ikoniske vine fra Castiglione Falletto i hjertet af Barolo.
”markant øgning af aktivitet på platform”
”en ny udfordrer på det komplicerede danske vinmarked”
”jeg vil helt sikkert handle på den måde igen”
- Ole Troelsø
”2. pladsen i bedste nye e-handelsvirksomhed 2021 og 2022”
”KOBAJ har skabt en revolutionerende ny måde at købe vin på”
- Niels Ehler