Biodiversitet er nøglen til god vin
Jeg startede som biavler, og nu laver jeg klassisk Brunello sammen med min mand.
I Montalcino har det kvindelige univers taget en stadig mere central rolle i det vinens verden. Et eksempel er mig, Loredana Tanganelli.
Jeg ejer og driver sammen med min mand, Antonio Brandi, Scopetone og gården La Melina. Det er vores familiedrevne og økologiske gård på den sydvestlige side af Montalcino.
Frugtplantagen blev udvidet til en vingård
Det hele startede i 2002, da jeg overtog La Melina-gården, der hedder sådan fordi min bedstefar Alvaro havde plantet æbletræer der, sammen med en meget lille 2.000 kvadratmeter Brunello-vingård.
Oprindeligt var hovedaktiviteten honning, der også er min store lidenskab. Biavl her i Montalcino er en historisk og meget værdifuld praksis. Druerne, derimod, blev solgt videre.
Min familie og jeg har været vinproducenter siden 2009, hvor vi overtog Scopetone, en vingård der har produceret Brunello siden 1979, hvoraf brandet er blevet opretholdt. Vi følger rådene fra ønologen Maurizio Castelli. Min far, Roberto, hjælper også til.
Variation i naturen
I alt producerer vi hvert år 7.000 flasker Brunello di Montalcino, 4.000 Rosso di Montalcino og 10.000 Rosso di Toscana Sangiovese IGT. Ved siden af de fem hektar med vinmarker har vi tre hektar med oliventræer af sorterne Leccino, Moraiolo og Frantoio, hvorfra vi kan lave en lækker ekstra jomfru-olivenolie.
Desuden har vi frugttræer til eget forbrug såsom æbler, pærer, kirsebær, blommer, kiwier og mispeltræer, der alt sammen er et tegn på, at biodiversitet er den helt store skat i Montalcino-området. Vores seneste investering er den nye kælder og smagsrummet, der er bygget i 2015 for at organisere besøg og smagninger.
For de historisk interesserede vinnørder kan det nævnes at alle vores vine kommer fra Scarnacuoia-cru’en, der ligger i 4-500 meters højde lige nord for Montalcino by. Stedet her er kendt som det sted, hvor selveste Federico Biondi Santi plantede de allerførste Sangiovese-stokke i 1870’erne.
”markant øgning af aktivitet på platform”
”en ny udfordrer på det komplicerede danske vinmarked”
”jeg vil helt sikkert handle på den måde igen”
- Ole Troelsø
”2. pladsen i bedste nye e-handelsvirksomhed 2021 og 2022”
”KOBAJ har skabt en revolutionerende ny måde at købe vin på”
- Niels Ehler