Vi laver saftige vine i det sydlige Piemonte
Vi er Porro-familien, og gennem flere generationer har vi dyrket vores marker i Dogliani.
Den ejendom, der i dag er vores, kan spore sin vindyrknings-historie mere end 1.000 år tilbage.
Her i det bakkede landskab ved landsbyen Dogliani ved den sydlige grænse til Monforte i Barolo er vores familie i form af fire generationer dybt engageret i at dyrke markerne økologisk for at lave vores klassiske og traditionelle håndværksvine.
Bæredygtigt og balanceret
Vores druer trives på den kalkholdige jord i det milde og solrige klima. Vi har et strengt fokus på bæredygtighed og balanceret landbrug, hvilket gør at vores marker dyrkes økologisk. Dog er vi ikke officielt certificeret som økologisk landbrug af den italienske stat.
Alle vores vinmarker ligger i en højde på mellem 300-600 meter og vender mod syd og sydvest. Vi dyrker 35 hektar med ældre vinstokke, som er mellem 30 og 60 år gamle.
Sorterne er klassiske for området med Dolcetto og Nebbiolo i spidsen efterfulgt af Barbera og de hvide Chardonnay og Arneis. Vores Barolomarker ligger i Monforte d'Alba og Castiglione di Falletto.
Vores unikke druesort
Området Dogliani udmærker sig ved at fortolke Dolcetto på en måde, der påkalder sig international opmærksomhed. Dolcetto fra Dogliani sammenlignes af vinentusiaster for Italiens svar på Gamay fra de store cru’er i Beaujolais.
Dette er vine med en elegant aromaprofil og drikkevenlighed, der gør dem til saftige og på samme tid komplekse vine. Dolcetto fra Dogliani har ofte præg af den typisk italienske forkærlighed for tørre tanniner og frisk syre, hvilket gør dem til gode madvine.
”markant øgning af aktivitet på platform”
”en ny udfordrer på det komplicerede danske vinmarked”
”jeg vil helt sikkert handle på den måde igen”
- Ole Troelsø
”2. pladsen i bedste nye e-handelsvirksomhed 2021 og 2022”
”KOBAJ har skabt en revolutionerende ny måde at købe vin på”
- Niels Ehler