Da mine drenge kom med, tog vores vine et kvantespring
Jeg hedder Teresio Schiavi, og sammen med mine sønner laver jeg bobler med vores natur og kultur i fokus.
Jeg lavede vores første mousserende Franciacorta-vin i 1979 og oplaget var på blot 3.000 flasker. Siden er mine sønner kommet med i familievingården, og siden er vores vine konstant blevet bedre og bedre.
Vi er nu tre ønologer på vores vingård, og det er som en drøm at arbejde sammen, både som familie og fagfolk.
Min ældste søn Alessandro tager sig af produktionen og den overordnede drift, mens hans lillebror Alberto har ansvar for markedsføring og salg. De bragte nysgerrighed, innovation og et skarpt fokus på bæredygtighed til vores vingård.
Italiens bedste champagne
Vi hos Mirabella laver klassiske og internationalt anerkendte Franciacorta-vine, der anses som de absolut bedste bobler, der findes i Italien.
Vine, der i valg af druesorter og produktionsmetode er som de nordlige slægtninge i Champagne. Vine som sagtens kan gøre sig bemærket i det selskab.
Økologi og bæredygtigt ansvar
I dag laver vi 350.000 flasker på vores 45 hektar med økologiske marker. Vores marker er tilplantet med Chardonnay og Pinot Noir, men også med Pinot Blanc, der er perfekt til at give friskhed i samspil med især Pinot Noir.
Som en af de første vingårde konverterede vi til økologisk landbrug og i dag arbejder vi udelukkende med naturlige teknikker i og hjælpemidler i markerne.
Vi har ikke brugt kunstig gødning i mere end et årti. Vi laver vores egen grønne gødning og skadedyr bekæmper vi ved brug af feromoner.
Stabilitet i kælderen
I kælderen tager vi imod de friskplukkede druer, som straks blive presset, og gæringen sker i vores glasfiberbeklædte betontanke fra 1942. Tankenes 30 centimeter tykke vægge sikrer en stabil temperatur som ikke kan gøres efter af ståltanke.
Visse af de stille basevine modner videre i amerikanske og franske egefade, der kan blive brugt op til syv gange.
Vinene tapper vi på flaske i maj, og ligger i vores dybe og kølige kældre i mindst 36 måneder på bundfaldet. Andengæringen og skabelsen af boblerne foregår i en meget langsom og stabil proces i vores kældre. Herefter degorgerer vi vinene ved at skyde kapslen af og montere den klassiske champigningformede korkprop inden de frigives til vinelskere verden over.
”markant øgning af aktivitet på platform”
”en ny udfordrer på det komplicerede danske vinmarked”
”jeg vil helt sikkert handle på den måde igen”
- Ole Troelsø
”2. pladsen i bedste nye e-handelsvirksomhed 2021 og 2022”
”KOBAJ har skabt en revolutionerende ny måde at købe vin på”
- Niels Ehler