Vores ledestjerne er altid med os
Jeg hedder Marina Cvetic og sammen med min datter, Miriam Lee, arbejder vi hver dag for at holde Gianni Masciarellis visioner og dybe forankring i Abruzzo i hævd.
Det var min mand, Gianni, der startede vores families store eventyr. Efter endt læretid i Champagne vendte han i 1981 tilbage til sin hjemstavn, hvor han på bare 24 år opbyggede en ny og visionær vingård, hvis lige ikke er set i Abruzzo.
Desværre mistede vi Gianni i 2008 til et pludseligt hjerteanfald i en alder af kun 52 år. Det er hans arv og vision, vi ihærdigt arbejder for at opretholde og videreudvikle.
Han startede med stort set ingenting. Fra tre hektar vinmarker, som hans bedstefar dyrkede til eget og venners forbrug, består vores ejendom i dag af 300 hektar med marker fordelt på over 60 parceller i alle fire provinser i Abruzzo: Chieti, Teramo, Pescara og L’Aquila.
Nye metoder i traditionelle omgivelser
Som noget hidtil uset i området indførte Gianni en række nye metoder til at lave vin. Den traditionelle pergola-opbinding blev erstattet med den franske Guyot-opbinding, som gør det muligt, at have et meget større antal planter per hektar.
Han indførte ekstremt lave udbytter med større koncentration til følge, lige som han introducerede egefade af varierende alder og størrelse.
Nye og internationale druesorter blev plantet samtidig med, at han som den første seriøst forædlede de lokale stoltheder: Montepulciano, som intet har at gøre med den toskanske by af samme navn, og den grønne Trebbiano d’Abruzzo, som praktisk talt kun har navnet tilfælles med andre Trebbiano-sorter.
En stor og lokalt funderet ildsjæl
Alt dette var ting, der i dag kan synes normale, men som dengang var helt uhørt. Omverdenen fik øjnene op for den nye tilgang og den deraf følgende høje kvalitet, og vingården voksede samtidig med at opmærksomheden smittede af på samtlige vingårde i Abruzzo.
Gianni var meget knyttet til sit lokalområde, og han hjalp mange vinbønder med støtte og råd, men også selve regionens fremgang var han dybt engageret i. Hans sidste store projekt var renoveringen af slottet Castello di Semvicoli, der stod efterladt som en ruin.
Holder de nye traditioner i hævd
I dag er det mig, der står ved roret og sammen med mine døtre, heriblandt Miriam Lee, der tager sig af arbejdet i markerne, fortsætter jeg i samme ånd som Gianni.
Vores omgivelser i landskabet mellem Gran Sasso-massivet og Adriaterhavet begunstiger os med meget varierede klima- og jordforhold. Det gør os i stand til at producere vine, der på samme tid er meget kraftfulde og elegante i udtrykket.
Overordnet set laver vi en bred vifte af vine der spænder fra de saftige hverdagsvine til komplekse og verdensberømte flasker. Alt sammen i Giannis ånd og med hans visioner.
”markant øgning af aktivitet på platform”
”en ny udfordrer på det komplicerede danske vinmarked”
”jeg vil helt sikkert handle på den måde igen”
- Ole Troelsø
”2. pladsen i bedste nye e-handelsvirksomhed 2021 og 2022”
”KOBAJ har skabt en revolutionerende ny måde at købe vin på”
- Niels Ehler