Minimal indgriben og maksimal kvalitet
Vi er Miriam og Silvia Herrera, og vi udlever drømmen om at lave rene Ribera del Duero-vine baseret på solidt håndværk og minimal intervention.
Det er ikke altid nemt at udleve sine store drømme. Medmindre din far hedder Javier Herrera.
Idéen til familieeventyret er bygget på hans ukuelige vilje og store kærlighed til vores natur og landskab her i Ribera del Duero. Hans hjerte banker i særdeleshed for at genoplive Spaniens udkantsområder.
I 2016 gik vi søstre sammen med vores far, onkel og vores ven, den argentinske ønolog og Master of Wine-studerende Fernando Valenti, om at skabe Melida Wines, som er et projekt, der er centreret omkring vinmarker og vinproduktion, men som også omfatter vinturisme, gastronomi og ferieophold i vores lille landsby med plads til 30 gæster.
Landbrug med begrænset indgriben
Fundamentet ved Melida er principperne om minimal indgriben, grundigt håndværk og stræben efter den maksimale kvalitet. Den minimale intervention i markerne sker med respekt for miljøet, naturen og mennesket.
Vores druer kommer fra forskellige vinbønder, som vi har et meget tæt samarbejde med. Alle er de engagerede i deres arbejde med at frembringe de absolut bedste druer, som dermed gør os i stand til at lave fremragende vine.
Markerne med Tempranillo-druer er placeret i højt liggende områder med primært kalkholdig jord, og al arbejde sker så bæredygtigt som muligt.
Håndværksvin
Ganske lige som bønderne i markerne passer og plejer deres vinstokke med stor nidkærhed og tålmodighed, så gør vi det samme, når druerne ankommer til kælderen.
Alle processer er manuelle. Efter nøje udvælgelse og sortering af druerne foregår alkoholisk og malolaktisk gæring spontant og naturligt. Udblødningen med skallerne er kortvarig for at sikre nænsom ekstraktion. Vi vil nemlig gerne lave elegante, rene og autentiske vine, der viser, hvor de kommer fra.
Vinene modner i franske egefade af varierende størrelser, alder og produktionssted. Alle vores vine laver vi i meget begrænsede mængder.
Vores mål er at undgå at lave vine i den tunge og kraftige stil, der ofte ses i området. Vi går efter at lave vine med friskhed, frugten forrest og bløde tanniner.
Følsomhed og terroirets udtryk. Idéen om at udleve en drøm og styrken til at udføre den. Fantasi og lidt vovemod. Det er essensen af Melida Wines.
”markant øgning af aktivitet på platform”
”en ny udfordrer på det komplicerede danske vinmarked”
”jeg vil helt sikkert handle på den måde igen”
- Ole Troelsø
”2. pladsen i bedste nye e-handelsvirksomhed 2021 og 2022”
”KOBAJ har skabt en revolutionerende ny måde at købe vin på”
- Niels Ehler