Vi er Bourgognes boblende specialist-familie
Jeg hedder Philippe Chautard, og min familie har lavet mousserende vine i Bourgogne i 100 år.
Maison Louis Picamelot i Rully er noget af en sjældenhed i Bourgogne.
Vores familieejede vingård producerer udelukkende mousserende vine efter de højeste kvalitetsstandarder, og det har vi gjort i næsten 100 år.
Vi er ikke som de andre
Det er ikke så ofte, at man støder på en bourgognebonde, der skiller sig markant ud fra resten af områdets vinbønder.
Men vi er altså en af slagsen, for der er stort set ingen anden producent i hele Bourgogne, der har specialiseret sig i kun at lave Crémant de Bourgogne.
Vores grundlægger og min fars svigerfar, bødker- og vinavlersønnen Louis Picamelot var i 1926 en af de allerførste i Bourgogne til at specialisere sig i at lave mousserende vine efter samme principper som i Champagne.
Samme druer og jordbund som i Champagne
Tre generationer senere er det stadig vores familieforetagende, der sætter sig for at dyrke druer fra en jordbund, der er rig på kalkholdig ler.
I øvrigt er vores jordbund ikke helt ulig den jord, de har længere mod nord i Champagne.
Her dyrker vi hoveddruerne Chardonnay og Pinot Noir samt en smule Aligoté, Pinot Blanc og Gamay.
Og en druesort som ingen andre
Vi dyrker også druesorten Ugni Blanc, der er ganske usædvanlig at se i Bourgogne. Den syrerige Ugni-Blanc kendes også som Trebbiano i Italien.
Der er Ugni Blanc i vores eneste vin, der ikke hører under appellationen Crémant de Bourgogne, nemlig Heritage 1926, som er en såkaldt Méthode Traditionelle, hvor der tillades et bredere udvalg af druesorter.
Samme metode som i Champagne
Alt høstes i hånden og gæring foregår i temperaturstyrede tanke. Alle vine gennemgår fuld malolaktisk gæring. Alle vores marker, parceller og årgange vinificeres og modnes separat.
Roséen er laver vi ud fra saignée-metoden og ikke ved blanding af hvid og rød vin. En lille del Chardonnay får egefad til vores blanc de blancs-cuvéer.
Vi doserer generelt meget nænsomt og lavt med ca. 5-6 gram sukker per liter. Samtlige af crémanterne er årgangsvine.
Samme standard som Champagne
Vi laver i alt ca. 350.000 flasker om året, og lidt over halvdelen er til det franske hjemmemarked.
Vores vine er af høj standard og en særdeles god kvalitet for Crémant de Bourgogne, og visse af vores topcuvéer kan måle sig med de store mærker i Champagne, når man smager dem op imod hinanden.
”markant øgning af aktivitet på platform”
”en ny udfordrer på det komplicerede danske vinmarked”
”jeg vil helt sikkert handle på den måde igen”
- Ole Troelsø
”2. pladsen i bedste nye e-handelsvirksomhed 2021 og 2022”
”KOBAJ har skabt en revolutionerende ny måde at købe vin på”
- Niels Ehler