Passion og tradition er vores hovedingredienser
Jeg hedder Andrea Natalini, og sammen med min familie laver jeg vores klassiske og verdensberømte vine fra det bakkede landskab i Montepulciano.
Min bedstefar, Egisto Natalini, gik solo som vinbonde, og dermed lagde han i 1960’erne grunden til vores familievingård her i det sydlige Toscana, hvor vi ligesom vores naboer i Montalcino dyrker den lokale kongedruesort Sangiovese.
Hans søn og min far Giuliano Natalini var med til at udvikle og forfine vores vingård og produktionsmetoderne. Konstant opmærksomhed, passion, kompetence og omsorg for dyrkning, vinifikation og lagring er alle aspekter, som kendetegner vores vine, der oprindeligt blev solgt videre i bulk, men nu takket være deres arbejde i dag bliver tappet og sendt på markedet under vores eget navn.
I 1995 kom jeg, som oprindeligt er uddannet landinspektør, med ombord. Sammen med den anerkendte ønolog, Paolo Vagaggini, fortsætter jeg og min familie det arbejde, som min bedstefar og far grundlagde.
Nobel og fornem historie
Her har været dyrket vin i mere end 2.000 år, og allerede i 1700-tallet blev vinene berømte for deres høje kvalitet. Digteren Francesco Redi gav vinen tilnavnet “Kongen over ale vine”, og ordet Nobile blev tilknyttet vinene.
Op gennem tiderne har Vino Nobiles renommé lidt en omtumlet tilværelse. Men siden 1980’erne er der sket en sand opblomstring i kølvandet på succesen fra vinene fra Chianti Classico og Brunello di Montalcino, som Vino Nobile er nært beslægtede med.
I dag regnes Vino Nobile di Montepulciano atter blandt de bedste i Italien.
Vino Nobile di Montepulciano og Sangiovese
Vores vingård ligger i 350 meters højde over havet ved byen Cervognano i det hjørne af Toscana, hvor Vino Nobile di Montepulciano stammer fra.
Vores ejendom på i alt 21 hektar er beplantet med ca. 12 hektar vinmarker, hvoraf Sangiovese udgør langt hovedparten. Vi har også en del oliventræer på ejendommen, hvilket gør os i stand til at lave vores helt egen olivenolie.
I kælderen arbejder vi meget traditionelt i den forstand, at vi bruger store egefade, de såkaldte botti til at gære og modne vinene. Vi har også ladet os influere af de teknologiske fremskridt i form tanke af rustfrit stål og brugen af små egefade.
Alt sammen for at vi kan præsentere de bedst mulige vine fra vores familievingård i det smukke Toscana til vinelskere og yndere af Vino Nobile di Montepulciano verden over.
”markant øgning af aktivitet på platform”
”en ny udfordrer på det komplicerede danske vinmarked”
”jeg vil helt sikkert handle på den måde igen”
- Ole Troelsø
”2. pladsen i bedste nye e-handelsvirksomhed 2021 og 2022”
”KOBAJ har skabt en revolutionerende ny måde at købe vin på”
- Niels Ehler