Man kan ikke bede naturen om at skynde sig
Ting tager den tid, de tager, når jeg laver mine naturvine. Sådan er det, når man arbejder økologisk og holistisk.
Jeg hedder Paolo Carlo Ghislandi, og jeg grundlagde vinården i 1998. Vores første vin blev aftappet i 2004 og frigivet på markedet i 2008.
Jeg har mange kasketter, og jeg er selv kældermester mens Giuseppe Zatti er ønologen. Min vingård, I Carpini, ligger i kommunen Pozzol Groppo ved Alessandria i Piemonte.
Balance i naturen
Vi lægger stor vægt på balancen i økosystemet. Det gør vi blandt andet ved at bruge vedvarende energi at forsyne os med vand, elektricitet og varme.
Kælderen er indrettet efter de mest moderne standarder. Vinmarkerne dækker ti hektar vinstokke, og kun vores egne druer bruges.
Markerne er tilplantet med rødvinssorterne Barbera, Croatina, Freisa, Albarossa, Merlot, Cabernet Sauvignon og Ancellotta. De hvide sorter er Cortese, Timorasso, Favorita (Vermentino), Malvasia Bianca di Candia og Moscato.
Umanipuleret vinproduktion
Vinificeringen af alle vine sørger vi for at udføre ved spontan gæring og uden filtrering. Svovl (sulfitter) undgår vi enten fuldstændigt eller i det mindste anvender vi det meget restriktivt.
De røde vine gærer vi med lang udblødning. For de hvide vine sker gæringen efter en kold mosning ved en kontrolleret temperatur og kold stabilisering og klaring ved naturlig bundfældning.
Generelt modner vi vinene i lang tid på stålfade, store egefade, keramikfade og/eller flaske, og vi frigiver dem først når vi anser dem for at være klar til at blive drukket.
Alle vores vine produceres med de ovennævnte druesorter som DOC Colli Tortonesi. Vores vines stil er med udpræget stor fokus på den rene og friske klarhed, som kun umanipulerede vine kan fremvise.
”markant øgning af aktivitet på platform”
”en ny udfordrer på det komplicerede danske vinmarked”
”jeg vil helt sikkert handle på den måde igen”
- Ole Troelsø
”2. pladsen i bedste nye e-handelsvirksomhed 2021 og 2022”
”KOBAJ har skabt en revolutionerende ny måde at købe vin på”
- Niels Ehler