Autenticitet og respekt for naturen i Barolo
Jeg hedder Giovanna Garesio, og vores familie søger konstant efter de bedste steder og metoder for at vores druer kan frembringe de smukkeste fortolkninger af deres terroir.
I årenes løb er den passion, der binder vores familie til vin, blevet forvandlet til en konstant søgen efter steder, der passer bedst til den vores vinproduktion.
Siden 2010 har vi opkøbt omkring 20 hektar jord dedikeret til vinproduktion fordelt mellem Serralunga d’Alba i hjertet af Barolo samt Incisa Scapaccino og Castelnuovo Calcea i Monferrato og Perletto i Alta Langa.
Vi har en klar idé om vin, og vi ønsker at formidle det mest autentiske udtryk for hvert eneste terroir, som vi dyrker.
Respekt for jorden og traditionerne
Vores ønologiske valg er baseret på en indgående forståelse af områdets vinstokke, som formidler kendetegnene fra hver cru og terroir.
Vi arbejder i markerne efter en fornuftig og ikke-invasiv filosofi med et absolut minimum af indgreb, og kun når det er strengt nødvendigt.
Den dybe respekt vi har for vores vinmarker, har fået os til at vælge en fremgangsmåde, der er ekstra opmærksom på miljøet. Det er årsagen til at vi i Serralunga d'Alba dyrker certificeret økologiske Nebbiolo-druer, mens alle andre druer fra vores vingård er dyrket ud fra principper om bæredygtighed.
Kælderen og vores Stockinger-egefade
Vinifikationen i kælderen forløber i traditionel forstand, idet vi bruger de bedste teknologier, der sigter mod at bevare vinens autenticitet, uden indblanding, men også uden at lade stå til. Bevidstheden om at hver høst har sin unikke karakter, presser os til at tilpasse processerne i kælderen efter årgangene, hvilket igen forstærker de enkelte vines udtryk.
I overensstemmelse med traditionen foretrækker vi lang tids gæring og udblødning (maceration) i ståltanke med balanceret og nænsom ekstraktion.
Vores brug af træ er udført med ekstrem omhu. Vi foretrækker store og mellemstore egefade. Til vores topvine bruger vi de enestående egefade fra det lille og eksklusive østrigske stjerne-bødkeri Stockinger. Stockinger arbejder med østrigsk egetræ, der er tørret i mindst 7 år inden produktion, og resultatet er at karakteren af vores Baroli er raffineret og meget elegant.
”markant øgning af aktivitet på platform”
”en ny udfordrer på det komplicerede danske vinmarked”
”jeg vil helt sikkert handle på den måde igen”
- Ole Troelsø
”2. pladsen i bedste nye e-handelsvirksomhed 2021 og 2022”
”KOBAJ har skabt en revolutionerende ny måde at købe vin på”
- Niels Ehler