Vores økologiske familiedomaine har perfekte marker
Jeg hedder Vincent Legou, og jeg laver elegante og rene vine fra vores families marker, der siden 2014 har været certificeret økologiske.
Fra adressen i Nuits Saint Georges vinificerer og modner vi vine fra vores i alt 11,5 hektar i Cote de Nuits og Cote de Beaune.
Vores domain er forholdsvist ungt, idet at i 2008 overtog jeg familiens vingård fra mine forældre. Det gjorde jeg efter at have arbejdet otte år hos selveste Domaine de la Romanée-Conti.
Fra min læretid hos verdens mest eksklusive vinproducent har jeg medbragt nogle vigtige generelle idéer og principper vedrørende særligt biodynamisk og økologisk vinavl og produktion.
Økologisk certificering
Fra første færd har jeg dyrket markerne økologisk, hvilket medførte en officiel certificering af samtlige marker seks år senere.
I kælderen arbejder jeg også meget målrettet for at undgå brugen af udefrakommende hjælpemidler. Jeg bruger så lidt svovl som muligt, og der bruges kun naturligt forekommende gær.
Maceration/udblødningen sker over lang tid og vinene modnes på egefade i 12-14 måneder. Mine vine er kendetegnet ved at være rene i udtrykket med en stor grad af elegance og finesse.
En lille sjov historie
Som en anekdote er der endnu en detalje om min families relation og forhold til Domaine de la Romanée-Conti (DRC).
Den, der skabte og opbyggede familiens domaine i starten af 1980’erne var min far Jacky. Min far er det sidste barn, der er født i DRC’s lokaler, hvor hans far var manager.
Det her var i begyndelsen af 50’erne, så fødsler foregik ikke på fødegangen, men i hjemmet.
”markant øgning af aktivitet på platform”
”en ny udfordrer på det komplicerede danske vinmarked”
”jeg vil helt sikkert handle på den måde igen”
- Ole Troelsø
”2. pladsen i bedste nye e-handelsvirksomhed 2021 og 2022”
”KOBAJ har skabt en revolutionerende ny måde at købe vin på”
- Niels Ehler