Vi laver Sancerre med århundreders erfaring i ryggen
Her i et af verdens mest anerkendte vindistrikter laver vi, brødrene Claude og Laurent Champault, hvide og røde vine med elegance og finesse.
Med dyb respekt for natur og tradition bruger vi moderne teknologi til at sikre, at vinene er af bedste kvalitet.
Vores familie grundlagde ejendommen i det 17. århundrede, men vinavl startede først i midten af det 19. århundrede omkring 1850. Francois Champault var familiens første vinbonde.
Han blev efterfulgt af sin søn Stanislas i 1900, da vinfremstilling på familie-ejendommen virkelig begyndte at tage fart som følge af den stigende efterspørgsel på de elegante vine baseret på Sauvignon Blanc og Pinot Noir.
Den første traktor
Efter at vinlusen phylloxera forårsagede store ødelæggelser i vinmarkerne, overtog Louis Champault, også kaldet Louison, vingården, som på det tidspunkt udgjorde 2 hektar, og han købte sin første traktor.
Hans søn, vores far Roger Champault, fortsatte familievirksomheden, indtil vi overtog vingården i 1996.
Modernisering og hurtig udvikling begyndte at indfinde sig. Det skete blandt andet ved at vi installerede termostyrede rustfri ståltanke i kælderen sammen med moderne vinpresser. Den slags teknologi hjalp os med at gøre hele processen mere effektiv og opdateret.
Lige midt i Frankrig
Vores familie-vingård ligger i den lille landsby Champtin nær landsbyen Crezancy-en-Sancerre, 8 km syd for byen Sancerre i det centrale Loire midt i Frankrig.
Vinstokkene vokser på stejle skråninger med det berømte terroir i Sancerre-regionen. Vingården er på 22 hektar, og med os ved roret på denne smukke ejendom byder vi dig velkommen til at opdage de dejlige vine, vi er så stolte af.
Passion og dedikation
Når man skal lave god vin, er det er nødvendigt at have en stor passion. Det kræver en enorm personlig investering og forpligtelse sammen med viden fra mange generationer af vinbønder.
Det er bydende nødvendigt at være opdateret med teknisk viden og udvikling, men det er også vigtigt at have hænderne i kontakt med naturen.
Respekt for 'terroir' og at sikre, at vinstokke er i optimal tilstand året rundt, er nøglen til at vi kan lave god vin.
Royal anerkendelse
Som en kuriositet, vi er meget stolte over, så blev vores hvide Sancerre “Les Pierris” 2008 udvalgt til at blive serveret ved Kronprinsesse Victoria af Sveriges bryllup i juni 2010.
Vi er naturligvis beærede, og ser det som en anerkendelse af vores konstante fokus på flid og stræben efter høj kvalitet.
”markant øgning af aktivitet på platform”
”en ny udfordrer på det komplicerede danske vinmarked”
”jeg vil helt sikkert handle på den måde igen”
- Ole Troelsø
”2. pladsen i bedste nye e-handelsvirksomhed 2021 og 2022”
”KOBAJ har skabt en revolutionerende ny måde at købe vin på”
- Niels Ehler