Mine vine laver næsten sig selv
Økologi og håndkraft er de to vigtigste pejlemærker på min lille sydfranske vingård.
Jeg hedder Sylvain Lejeune, og jeg er flasket op med vinavl fra barnsben. Lige så længe, jeg kan huske har jeg fulgt med min far i vinmarken.
Selv har jeg siden 2008 ejet og produceret vine på min vingård Domaine de Sabbat i Tautavel lidt vest for Perpignan i Roussillon.
Faglig tyngde
Tidligere har jeg gennem 15 år oparbejdet et højt fagligt niveau hos prestigefyldte vinhuse i Bordeaux, Bourgogne og Provence.
Jeg producerer på Domaine de Sabbat kun cirka 15.000 flasker om året fordelt på flere forskellige vine. Jeg laver stort set alt arbejdet i markerne og kælderen på egen hånd.
Småt og koncentreret
Min ejendom er en lillebitte vingård, hvor jeg dyrker alle marker økologisk og ved håndkraft.
Her dyrker jeg druesorterne Grenache, Carignan og Syrah på ældre vinstokke, der er op til 115 år gamle.
Jeg høster med ekstremt lavt høstudbytte på omkring på 15 hektoliter pr. hektar, hvilket giver vinene en utrolig dybde kraft, mens de samtidig opretholder finesse og fleksibilitet.
Lad naturen gøre sit
I kælderen overlader jeg så meget som muligt til naturen, og for eksempel er alle vinene spontangærede på basis af naturligt forekommende gærstammer.
Jeg tilføjer ingen svovl, og jeg langtidsmodner mine vine 12 måneder på tank og 12 måneder på fade af varierende alder og størrelse.
Mine vine er kendetegnet ved at være elegante, komplekse og dybe med et umiskendeligt præg af naturlig vildhed, personlighed og deres helt egen karakter.
”markant øgning af aktivitet på platform”
”en ny udfordrer på det komplicerede danske vinmarked”
”jeg vil helt sikkert handle på den måde igen”
- Ole Troelsø
”2. pladsen i bedste nye e-handelsvirksomhed 2021 og 2022”
”KOBAJ har skabt en revolutionerende ny måde at købe vin på”
- Niels Ehler