Vores lille vingård breder sig vidt i det sydlige Bourgogne
Jeg hedder Frédérique de Cardon de Sandrans, og sammen med Thiery Bied dyrker jeg vores vinmarker og laver vin efter traditionelle metoder i Mercurey og Rully i Côte Chalonnaise.
Min familie Cardon de Sandrans, har sin oprindelse i det 12. århundredes Spanien, hvor navnet var Cardona. I det 19. århundrede slog familien sig ned i Lyon-regionen, hvor vi ejede Domaine de la Roche Cardon lige uden for Lyon, inden vi bosatte os i Dracy-Le-Fort i Bourgogne. Ejendommen blev delt op i midten af det 20. århundrede.
I 2012 besluttede jeg at genoplive min families tradition og værdier ved at etablere en vingård i Bourgogne.
Med hjælp fra Thierry Bied, som deler mine idealer og den samme kærlighed til vin, grundlagde vi Domaine de Cardon i 2013. Vi byggede nye kælderfaciliteter i Rully i 2015, og vores første årgang så dagens lys i 2016.
Vinmarker i det sydlige Bourgogne
Vi ejer i dag 20 hektar, hvoraf 15 hektar i dag er vinmarker. Vores marker ligger spredt over forskellige lokationer i det sydlige Bourgogne. Størstedelen af vores marker ligger i Mercurey, som er en af de mest anerkendte landsbyer i Côte Chalonnaise lige syd for Côte d’Or.
Her dyrker vi de to hoveddruesorter Pinot Noir og Chardonnay, men også den lokale stolthed Aligoté.
Derudover har vi marker i Beaujolais og Chiroubles, hvor den granitholdige jord får Gamay-druen til at vise sig fra sin mest elegante side.
Som en kuriositet, laver vi en rosé, der er baseret på en lille parcel på blot 1.735 kvadratmeter med Gamay-druer oppe ved Mercurey i Bourgogne. I Bourgogne tillades det ikke, at man bruger Gamay som eneste druesort i en vin, så derfor er vinen degraderet til en såkaldt Vin de France-landvin.
Traditionelt arbejde i kælderen
Sammen med vores kældermester, Pierre, arbejder vi efter metoder, der gennem generationer er blevet forfinet her i Bourgogne.
Det betyder blandt andet, at vi afstilker alle vores druer inden gæringen for på den måde at fremhæve den rene frugtsmag uden de grønne og bitre tanniner fra stilkene. Vi modner vinene i egefade, der varierer i alder.
I området omkring Rully er der en stærk tradition for at lave mousserende vine kaldet Crémant de Bourgogne. Det gør vi også, men vi holder af at modne vinene længere tid end reglerne kræver, for vi vil gerne have mere kompleksitet og karakter i vinene. Derfor modner vinen i flaske i mindst 2 år, hvilket gør, at de minder mere om deres slægtninge nordpå i Champagne.
”markant øgning af aktivitet på platform”
”en ny udfordrer på det komplicerede danske vinmarked”
”jeg vil helt sikkert handle på den måde igen”
- Ole Troelsø
”2. pladsen i bedste nye e-handelsvirksomhed 2021 og 2022”
”KOBAJ har skabt en revolutionerende ny måde at købe vin på”
- Niels Ehler