Min søn tog vores vingård et skridt videre
Jeg hedder Daniel Reverdy, og sammen med min søn laver jeg friske vine på familiens vingård i Sancerre.
Vores historie begynder med, at jeg i 80’erne og 90’erne tilplantede et par parceller med vinstokke på vores families ejendom. Dengang havde vi også andre afgrøder på vores jord her i den østlige Loiredal i hjertet af Frankrig.
Da min søn, Cyrille, kom hjem fra sine studier i vinproduktion på universitetet i Dijon, tilførte han ny ideer og tanker til vores vingård.
Han har siden starten 00’erne været stærkt medvirkende til at udvide vinmarkernes areal, så vi i dag udelukkende har vinplanter på vores jord.
Stå på egne ben
Cyrille siger selv, at han aldrig har kunnet forestille sig at skulle beskæftige sig med andet end vinproduktion.
Før min søn kom med, blev hele vores høst solgt til købmænd, og vi havde ingen egenproduktion af vin. Det ændrede han på, og hans første mission var at vi lavede og tappede vores egen vin på flasker.
Kalket jord i Loire
Vi bor i Sancerre i Loiredalen lige midt i Frankrig. Vores jord er primært kalket lerjord, som bibringer friskhed, mineralitet og elegance til vores vine, der er baseret på Sauvignon Blanc og Pinot Noir.
Alt vores arbejde i markerne og i kælderen udfører vi efter traditionelle metoder og med respekt for vores terroir.
I dag er udbyttet fra vores 9,5 hektar omkring 80.000 flasker om året, og vores vine sælges i hele verden.
”markant øgning af aktivitet på platform”
”en ny udfordrer på det komplicerede danske vinmarked”
”jeg vil helt sikkert handle på den måde igen”
- Ole Troelsø
”2. pladsen i bedste nye e-handelsvirksomhed 2021 og 2022”
”KOBAJ har skabt en revolutionerende ny måde at købe vin på”
- Niels Ehler