Naturen bestemmer, og vi tilpasser os
Jeg hedder Julián Xu, og hos os er der ingen genveje, for hvis kvaliteten skal være helt i top, må man lytte til naturen.
Alilian Bodegas y Vinedos er historien om vores drømme og ambitioner. I 2013 blev vores vingård etableret som den første i Spanien med en kinesisk familie som ejer.
Jeg er en ung ønolog og vinbonde, der udlever min drøm ved målrettet at gå efter at lave vine, der afspejler naturen og årgangenes forskelligheder.
Med ambitionen om at lave langtidsholdbare vine af høj kvalitet var jeg og min familie så heldige at erhverve os nogle ganske unikke marker i den centrale del af Ribera del Duero.
Enestående vinmarker
Nogle af markerne er tilplantet med stokke, der er mere end 150 år gamle på stejle skråninger med perfekt beliggenhed og mikroklimatiske forhold.
Hos Alilian er det vores filosofi, at god vin laver man først og fremmest i marken.
Vi råder over fem vinmarksområder på sammenlagt ca. 42 hektar med hver sine forskellige mikroklimaer og druesorterne er Tinta del País og Aragonés, som begge er lokale varianter af Tempranillo.
Ældgamle vinstokke
Kronjuvelen er den højtliggende parcel Baños de Valdearados på 4,2 hektar, hvor stokkene med Aragonés er plantet mellem 1824 og 1906.
Disse gamle stokke yder ikke store mængder, men til gengæld er koncentrationen helt i top, og det er herfra vingårdens topvin, Camino del Abuelo, får sine druer.
Et stærkt hold
Jeg omgiver mig med et yderst kompetent team, og vi har den anerkendte ønolog Juan Ayuso som konsulent og nær allieret.
Al arbejde i markerne udfører vi ved håndkraft og med største nidkærhed for at sikre at det er de bedste druer, der under høsten ankommer til kælderen.
Vores kælderanlæg er udstyret med den mest moderne teknologi, og arbejdsgangene har altid det altoverskyggende mål at sikre at druerne får den optimale behandling under hele processen.
Vi kan og vil ikke styre naturen
Jeg og mit team har en klar filosofi om at lade naturen og de skiftende forhold, som hver årgang udtrykker, komme igennem i flasken og glasset.
Derfor gærer og modner vi vores druer parcelvis i små tanke og egefade, så vi til sidst kan blande vine, der på bedste måde viser netop disse karaktertræk.
International og lokal anerkendelse
Anmeldere og vinmedier verden over har fået øje på Bodegas Alilian, og stjerner, points og medaljer regner ned over vores vine.
Det ellers ret konservative engelske vinmagasin Decanter har været helt oppe på 97 points og med ordene “huge potential” for topvinen Camino del Abuelo i 2014 og 95 points for Buenagente i samme årgang.
Spaniens svar på Michelinguiden, Guia Repsol er lige så rundhåndet med pointene.
”markant øgning af aktivitet på platform”
”en ny udfordrer på det komplicerede danske vinmarked”
”jeg vil helt sikkert handle på den måde igen”
- Ole Troelsø
”2. pladsen i bedste nye e-handelsvirksomhed 2021 og 2022”
”KOBAJ har skabt en revolutionerende ny måde at købe vin på”
- Niels Ehler