Siden 1693 har vores ambition været den samme
Jeg hedder Richard Duckitt, og jeg er winemaker hos Bellingham Wines i Franschhoek i Western Cape, Sydafrika. Sammen med resten af holdet sørger jeg for at opretholde mere end tre hundrede års filosofi om at de bedste vine laves i vinmarken.
Bellingham-historien starter i 1693, da hollænderen Gerrit Janz van Vuuren og hans franske kone plantede de første 1.000 vinstokke på ejendommen, dengang kendt som Bellinchamp (smukke marker).
Derefter gik ejerskabet fra familie til familie indtil 1943, hvor Fredagh og Bernard Podlashuk købte den noget forsømte gård. De gik i gang med at restaurere bygningerne, haverne og vinmarkerne. Parret var den afgørende faktor bag genopbygningen af Bellingham Estate.
Fredagh og Bernard omplantede gårdens jorde til vinmarker, og rejste til Frankrig og Tyskland for at fordybe sig i tidens nyeste vinforskning. Da de vendte tilbage, lancerede de Cape regionens første rosé i 1949, efterfulgt af vinen Premier Grand Cru i 1951 og den første enkeltdruesorts-Shiraz i 1956.
Vores filosofi
Hos Bellingham tror vi på, at gode vine først og fremmest laves i vinmarkerne. Det er derfor kun de fineste druer, der udvælges til vores vine. For at bevare de naturlige karakteristika fra de forskellige druesorter, investerer vi al vores tid og opmærksomhed på hver vin gennem hele produktionsprocessen.
Vi lægger stor vægt på hvordan vinen føles i munden, og vi mener, at nænsom modning i egefade forbedrer strukturen og kompleksiteten i vores vine.
Ved at følge denne metode med minimal indgriben og maksimal opmærksomhed på detaljen er vi i stand til at producere autentiske og komplekse vine, der udtrykker deres oprindelse samtidig med at de fungerer godt i sammensætninger med mad.
Coastal Region er vores vinøse hjem
Vores vine kommer fra en række af de bedste områder i Western Cape, særligt omkring Coastal Region, hvor blandt andet to af Sydafrikas mest berømte distrikter Paarl og Stellenbosch hører under. Begge distrikter er begunstiget med optimale og varierede klimaforhold, der er perfekte for at lave både røde og hvide vine.
Her i vores hjemegn umiddelbart uden for Cape Town vokser druerne under indflydelse af havets kølige vinde fra syd og solens varme fra kontinentet i nord.
Makkerpar i kælderen
Jeg er praktisk talt født ind i vinbranchen, siden jeg voksede op mellem vinmarkerne på min families vingård gård i Darling-regionen. Efter mine studier arbejdede jeg i Californien og senere Bordeaux, før jeg sluttede mig til Bellingham-holdet i 2008.
Med mig har jeg Ricardo Cloete, som er vokset op omtrent så langt væk fra vores lands vinområder, som man kan komme, nemlig i en lille landsby kaldet Steinkop, omkring 60 kilometer fra grænsen til Namibia. På trods af afstanden var han aldrig i tvivl om, hvad han drømte om.
Efter at have besøgt Western Cape i en ung alder og beundret de imponerende tinder, bølgende bakker og storslåede vingårde i regionen, begyndte Ricardo sit vinøse eventyr. I 2021 dimitterede han fra sine studier i vinavl og ønologi.
Certificeret bevaringsværdige vinmarker
Vores team af specialister henter de fineste druer fra eftertragtede marker på tværs af Western Cape i Sydafrika. Det er en opgave, som de har mestret gennem mange års forskning og brug af de nyeste teknologiske metoder.
Hver vins stil dikteres af placeringen af disse steder, og langvarige relationer med vores leverandører sikrer, at vinmarkerne passes og plejes omhyggeligt gennem hele vækstcyklussen for at give det absolut bedste druemateriale til vinproduktionen.
Bellingham er også et stolt medlem af The Old Vine Project, en organisation, der arbejder for bevarelse af steder med gamle vinmarker i hele Sydafrika.
Siden starten i 2016, er både vi og The Old Vine Project stolte af at gå forrest for at bevare vores gamle vinstokke og de utrolige vine, de producerer.
”markant øgning af aktivitet på platform”
”en ny udfordrer på det komplicerede danske vinmarked”
”jeg vil helt sikkert handle på den måde igen”
- Ole Troelsø
”2. pladsen i bedste nye e-handelsvirksomhed 2021 og 2022”
”KOBAJ har skabt en revolutionerende ny måde at købe vin på”
- Niels Ehler