Vores marker og jeg er min mand dybt taknemmelig
Jeg hedder Anna Maria Abbona, og min mand Franco Schellino kickstartede vores eventyr ved at han i 1989 besluttede sig for at skifte branche.
Han forlod jobbet som grafiker for at vi kunne vende hjem til de vinstokke, som min bedstefar havde plantet. Vi lærte alt om arbejdet i markerne med beskæring og opbinding fra mine forældre og bedsteforældre.
Jeg kan ikke fremhæve og takke nok for min mands nærmest magiske grønne fingre og hans evne til at arbejde med stor respekt for naturen.
Familiens vingård i Dogliani
Vingården har været i vores families eje siden begyndelsen af 1900-tallet, og i dag laver jeg sammen med min familie og vores team vine i bakkerne ved Dogliani i det sydlige Barolo.
Min oldefar, Giuseppe dyrkede vinmarkerne som forpagter, og det var hans livsdrøm at eje sin egen jord. Det var hans søn, Angelo, der i 1936 førte drømmen ud i livet ved at plante de første stokke på parcellen Maioli, der var den første jord, han købte.
Modsat tidens strømninger
Angelos søn og min far, Giuseppe, tog over og gik stik imod efterkrigstidens strømninger i Norditalien, hvor mange flyttede ind til byernes industrijobs.
Giuseppe blev hjemme på familievingården, hvor han i samme periode tilkøbte land og udvidede arealet.
Nye kræfter
Da min far på et tidspunkt overvejede at sløjfe markerne og rive stokkene op, droppede jeg og min mand vores jobs i andre brancher for at vende hjem til familiens gård.
Både Franco og jeg kommer fra vinavlerfamilier og vi gennemførte nye tilplantninger, byggede kælderanlæg og begyndte at sælge vores vine til eksportmarkeder.
Den vigtigste tilføjelse er dog ankomsten af vores sønner Federico og Lorenzo i starten af 1990’erne. Federico arbejder i dag på vingården mens Lorenzo er gået den gastronomiske vej i restaurationsbranchen.
Traditionel vinproduktion i Barolo
Vores vingård, Anna Maria Abbona, holder traditionerne i hævd, og bygger videre på mere end 100 års erfaring.
Men vi bruger også nye teknikker og moderne kældre, for at skabe vine med meget fin balance mellem struktur og elegance, krop og smag.
Gamle planter i højden
Vinstokkene, som er op til 85 år gamle, vokser højt i over 500 meter på bjergskråninger i Dogliani og omkring Monforte i det sydlige Barolo. Den hvide jord og den gode skrå beliggenhed giver os vine med fylde og lang levetid, mens højden sikrer intens duft og friskhed.
Sortimentet af druer i vores marker er klassiske for området. Hernede sydpå hos os er Dolcetto kongen, og det er i bakkerne ved Dogliani, at den kommer til sit smukkeste udtryk i hele Italien.
Vinene, der ikke helt uretfærdigt sammenlignes med Beaujolais i Frankrig, er kendetegnet ved at være aromatiske, elegante og med god struktur. Derudover er vi anerkendte for vores Barolo og en god serie af hverdagsvine til enhver lejlighed.
”markant øgning af aktivitet på platform”
”en ny udfordrer på det komplicerede danske vinmarked”
”jeg vil helt sikkert handle på den måde igen”
- Ole Troelsø
”2. pladsen i bedste nye e-handelsvirksomhed 2021 og 2022”
”KOBAJ har skabt en revolutionerende ny måde at købe vin på”
- Niels Ehler