Vores koncept

KOBAJ er en online-markedsplads, hvor du køber ind i fællesskab med andre. Når i handler sammen reducerer i transport omkostningerne og kan dermed gøre hele verden til jeres markedsplads. KOBAJ er også en markedsplads, som hjælper vinbønder med at sælge direkte udenom de traditionelle importører. Dermed kan de tjene mere pr. flaske og du kan stadigvæk købe vinen billigere end i vinhandlen. KOBAJ står for alt det praktiske omkring betaling til bonden, afgifter, forsikring og transport af de indkøbte varer. På den måde er KOBAJ et univers, hvor fællesskabet giver den købekraft, der gør det muligt for alle at handle vin til priser, som ellers kun har været forbeholdt store importører og vinhandlere.

Sendt fra bonden selv

Når en vinbonde vil sælge sin vin via. KOBAJ sender de prøver til et nøje udvalgt smagepanel. Når vinen er godkendt får vinbonden lov til at lave sin profil på KOBAJ.com. Meget ofte rejser vi også ud i verden for at mødes med vinbønderne, inden deres varer sættes til salg på KOBAJ.com.

Bondens bedste pris

Med KOBAJ som vinbøndernes salgskanal, slipper de for at rejse ud i verden og markedsføre deres vine ved messer og salgsmøder. I stedet kan de fokusere på at lave den gode vin – med andre ord, alt det de i virkeligheden brænder for.

Bønderne får op til 95% af udsalgsprisen når de sælger via KOBAJ.com. Modsat får de ca. 50% af udsalgsprisen hos danske vinhandlere og supermarkeder. Med KOBAJ.com får bonden en mulighed for at få lidt mere pr. flaske end ved salg til danske vinhandlere, og samtidig kan de sælge vinen billigere end danske vinbutikker. Det er win-win for bonde og køber.

Leveret til din dør

Vores partnerskab med DSV og PostNord sikrer afhentning hos bonden og levering direkte til din dør, virksomhed eller pakkeshop.

Starten på KOBAJ

KOBAJ startede i et ønske om at give vinelskere og restauranter muligheden for at købe direkte hos vinbønder fra hele verden.

Fælles for private og restauranter er at de hverken har importtilladelse eller købekraft til at handle stort ind.

Så Alexander Kidd (stifter af KOBAJ) så en mulighed, der skulle afprøves.

Han stiftede en gruppe på facebook til formålet, hvor man kunne skrive i kommentarfeltet til en åben bestilling hvad man ville have med, og dernæst betale for sine varer via MobilePay.

Når der var nok interesserede bestilte Alexander vinen hos vinbonden. Vinen kom i starten hjem til Alexander, hvor han printede postlabels og sendte videre til køberne samme dag som vinen ankom.

På kun 10 uger voksede facebook gruppen til mere end 3.500 medlemmer, og gruppen købte næsten en palle om ugen fra forskellige bønder. Alexander fik derfor travlt med at videreudvikle KOBAJ.com til en online-markedsplads der kunne understøtte fælleskøb af vin.

I dag handler primært private og restauranter side om side via KOBAJ.com

Kender du en vinbonde vi ikke kender..?

Send os et vin-bonde-hint

Finans
”markant øgning af aktivitet på platform”
Berlingske
  ”en ny udfordrer på det komplicerede danske vinmarked”
Børsen
”jeg vil helt sikkert handle på den måde igen”
- Ole Troelsø
EHandel
  ”vokser seks gange så meget som e-handlen”
EHandel
  ”KOBAJ har skabt en revolutionerende ny måde at købe vin på”
- Niels Ehler