Hej Kobajer, her starter dit samkøb hos

Michel Fonné

Producentfakta
Sted Priser fra
Alsace, Frankrig DKK 73,-

Agroturisme Vintyper
Ingen oplysninger Hvid, Mouss.,
Rød
Samkøbsstatus
Startet af Kasser købt
Helen H 8

Kobajers Udløber om
5 afsluttet

Familie-vingård laver klassiske vine i Alsace

9 km nord fra Colmar ligger vingården Michel Fonné, der dækker over 13 hektar fordelt på byerne Bennwihr, Mittelwihr, Sigolsheim og Colmar. Her har familien siden 1747 lavet klassiske Alsace-vine med personlighed og karakter.

Flere af markerne her er Grand Cru-marker, og alle druer er sorteret og plukket i hånden. Michel er vinmager/ønolog og har arbejdet med jordbundsforhold i årtier.

Han producerer mange typer vin og gør en dyd ud af, at hver vinstok skal passe præcis til plottet på markerne. Han fastholder, at druerne ikke bliver plukket på samme tid - men når de er klar. Herudover presser han druerne meget langsomt for at få så meget smag ud af dem som muligt.

Michel var med til at grundlægge Tyflo, som er en bæredygtig dyrkningsmetode i Alsace baseret på sammen internationale standarder som IOBC (International Organization for Biological and Integrated Control).

Vinenes stil er delt i to, som på hver sin vis er klassiske og repræsentative for Alsace. Basiscuvéerne er generelt i en umiddelbar og krystralklar stil, hvor syren er frisk og vinene er lette i det. Grand Cru'erne er derimod anderledes. Her er der mere fedme, fylde og en vis grad af restsødme på programmet.

De søde Vendanges Tardives (sen høst) minder om spätlese og auslese i Tyskland, og er søde vine, men ikke rendyrket dessertvine. De egner sig fremragende til retter der spiller på balancen mellem det søde og salte, som f.eks. foie gras og oste med kompot ved siden af.

Samkøbet blev afsluttet den 12-08-2020

Der er et nyt åbent samkøb fra samme vinbonde
Vis åbent samkøb

Sådan fungerer et samkøb

Step 1

Første kasse er købt

En kobajer har købt den første kasse vin på pallen fra denne vinbonde og samkøbet er aktiveret. Du kan nu bestille lige så mange kasser vin du ønsker, indtil tiden udløber.

Step 2

Sammen køber vi 25 kasser

Andre kobajers deltager i samkøbet, men vi sender kun ordren til bonden hvis der er bestilt min. 25 kasser. Først ved min. 25 kasser hænger pris og omkostningerne til hjemtransport sammen.

Step 3

Tiden udløber

Er samkøbet en succes, bliver pengene trukket og alle deltagere vil modtage deres vin fra direkte fra bonden. Opnår samkøbet ikke 25 kasser, annullerer vi blot alle deltagernes kreditkort-transaktioner.

Finans
”markant øgning af aktivitet på platform”
Berlingske
  ”en ny udfordrer på det komplicerede danske vinmarked”
Børsen
”jeg vil helt sikkert handle på den måde igen”
- Ole Troelsø
EHandel
  ”vokser seks gange så meget som e-handlen”
EHandel
  ”KOBAJ har skabt en revolutionerende ny måde at købe vin på”
- Niels Ehler