Hej Kobajer, her starter dit samkøb hos

Azienda Vitvinicola Balbiano

Producentfakta
Sted Priser fra
Piedmont, Italien DKK 99,-

Agroturisme Vintyper
Ingen oplysninger Rød
Samkøbsstatus
Startet af Kasser købt
Ana 9

Kobajers Udløber om
3 2 dage

Kærlighed til en hemmelig perle i Piemonte

Balbiano-familien er på en mission! De vil sprede kendskabet til en af de lidt oversete og forholdsvist ukendte druesorter i Piemonte, nemlig den aromatiske og strukturrige Freisa.

Azienda Balbiano, der blev grundlagt i 1941 af Melchiorre Balbiano, er noget af en juvel i bakkerne omkring Torino, kaldet Collina Torinese.

Efter 30 år overtog Franco Balbiano driften af familiens vingård, og nu er tredje generation i form af sønnen Luca i fuld gang med at videreføre familiens mission om at udbrede kendskabet til de vine, der er lidt under radaren uden for Italien.

Familien Balbiano er lige som vinene stærkt forankret i lokalområdet, og de er utrættelige ambassadører for de unikke fortræffeligheder, som særligt forholdene omkring byen Chieri kan bringe frem i vinene.

Druen er imidlertid en lidt delikat plante at håndtere i marken, hvilket har bevirket at den med tiden har måttet vige for de mere populære Piemonte-sorter som Nebbiolo, Barbera og Dolcetto. Men der er nogen, der holder fast i deres niche, og blandt disse forkæmpere finder vi Balbiano-familien.

Det særlige ved druesorten Freisa er, at den er rig på struktur, samtidig med at dens aromatiske profil kredser om røde bær. Fraise betyder jordbær på fransk, og det er også derfra, at druen har sit navn. Der er ofte tydelige noter af jordbær i vinene baseret på Freisa.

Generelt er der tale om to typer af vine på Freisa: tør eller sødlig. De tørre er domineret af lyse noter af røde bær og violer med en tør smag og en let syre. Hvis de har lagret et år, kan de får tilnavnet Superiore, og de er lidt mere elegante i stilen. De sødlige vine minder i aromaprofil om de tørre, blot har de en sødlig snert, der gør dem velegnede til desserter. Og så er der den lidt mere specielle variant, frizzante, der er med bobler. Den kan minde om en Bracchetto d'Acqui eller en rød Lambrusco, og smager dejligt i let kølet udgave.

Husets absolutte superstjerne er topvinen fra marken ”Vigna Villa della Regina” (Løst oversat: vinmarken ved dronningens villa), der er en af Italiens meget få vinmarker i byområder. Marken har sine historiske rødder i begyndelsen af 1600-tallet, hvor Prins Maurice af Savoie anlagde slottet og den tilhørende have og vingård. Vinmarken har gennem tiden været mere og mere negligeret og tæt på helt at forsvinde. Slottet blev erklæret som en del af UNESCOs verdensarv i 1997, og som del af en komplet restaurering af hele ejendommen fik Balbiano-familien i 2003 til opgave at genetablere vinmarken.

I alt 2.700 vinstokke, hovedsageligt af sorten Freisa, blev plantet på den lille mark på knap en hektar. Resultatet var af så høj kvalitet, at marken i 2011 blev genintroduceret i D.O.C-området Freisa di Chieri. Vinene herfra er særdeles vellykkede takket være en perfekt sydvendt beliggenhed, der får druerne til at modne optimalt.

Alle vinene på Freisa er fremragende madvine, og på den måde minder de lidt om italienerne som folkefærd: De elsker mad! Balbiano-familien er indbegrebet af lokalt forankret kærlighed til traditionerne omkring den lokale vin og den mad, der passer perfekt dertil.

Vælg vine fra Azienda Vitvinicola Balbiano

99,-
DKK inkl. levering
ved 6 stk.
Freisa di chieri DOC Frizzante 2019

Tør rødvin med bobler er en speciel ting, som italienerne er specialister i. Røde bær om blomster i næsen og smagen er tør med en let syre. Easy-drinking vin, der passer godt til forretter, kolde retter og oste. Drikkes nu og til 2022.

Type: Rødvin Årgang: 2019
Drue: Freisa

99,-
DKK inkl. levering
ved 6 stk.
Malvasia di Castelnuovo don Bosco 2019

Rød dessertvin på en lokal Malvasia-klon, der er knap så parfumeret som andre varianter. Vinen er domineret af en duft af friske druer og smagen er sød og aromatisk, hvilket gør den velegnet til en stor variation af desserter og andet fra det søde køkken. Drikkes med det samme og et par år frem.

Type: Rødvin Årgang: 2019
Drue: Freisa

99,-
DKK inkl. levering
ved 6 stk.
Collina Torinese Barbera DOC 2019

Saftig, charmerende og umiddelbar vin baseret på druen Barbera. Duften er domineret af røde bær, blomster og smagen er læskende med en frisk syre og gode tanniner, der gør vinen til en god allrounder på middagsbordet. Drikkes nu og til 2023.

Type: Rødvin Årgang: 2019
Drue: Barbera

99,-
DKK inkl. levering
ved 6 stk.
Freisa di chieri DOC Secco Surpreisa 2019

Vinen her er saftig og tør på samme tid. Duften er med noter af røde bær og blomster og i smagen er den fine syre med til sammen med de tørre tanniner med til at holde på strukturen. Vinen, der er let drikkelig, passer godt til charcuteri-bordet og de lette forretter. Drikkes nu og til 2023.

Type: Rødvin Årgang: 2019
Drue: Freisa

127,-
DKK inkl. levering
ved 6 stk.
Freisa di chieri DOC Superiore Barbarossa 2018

Her går Balbiano et step op i intensitet og dybde med en fad- og flaskelagret Freisa-vin. De røde bær- og blomsternoter suppleres af dybe træ- og lædernoter, der går igen i smagen, som er tør og fyldig med en dybde, der gør den velegnet til de mørke og grillede kødretter. Drikkes nu og til 2025.

Type: Rødvin Årgang: 2018
Drue: Freisa

215,-
DKK inkl. levering
ved 6 stk.
Freisa di Chieri DOC Superiore "Vigna Villa della Regina" 2016

Topvinen og husets historiske Freisa-juvel! Vinen, der er fad- og flaskelagret viser en fyldig og dyb duft med røde bær samt vanilje, tobak og lakrids. Smagen er tør, kraftfuld og elegant på samme tid, hvilket gør den velegnet til kraftige forretter og retter med vildt. Drikkes nu og til 2026.

Type: Rødvin Årgang: 2018
Drue: Malvasia di Schierano

0,-
inkl. levering
0 ud af 6 flasker
Bland-selv kasse
Freisa di chieri DOC Frizzante 2019
99,-
Malvasia di Castelnuovo don Bosco 2019
99,-
Collina Torinese Barbera DOC 2019
99,-
Freisa di chieri DOC Secco Surpreisa 2019
99,-
Freisa di chieri DOC Superiore Barbarossa 2018
127,-
Freisa di Chieri DOC Superiore "Vigna Villa della Regina" 2016
215,-

Sådan fungerer et samkøb

Step 1

Første kasse er købt

En kobajer har købt den første kasse vin på pallen fra denne vinbonde og samkøbet er aktiveret. Du kan nu bestille lige så mange kasser vin du ønsker, indtil tiden udløber.

Step 2

Sammen køber vi 25 kasser

Andre kobajers deltager i samkøbet, men vi sender kun ordren til bonden hvis der er bestilt min. 25 kasser. Først ved min. 25 kasser hænger pris og omkostningerne til hjemtransport sammen.

Step 3

Tiden udløber

Er samkøbet en succes, bliver pengene trukket og alle deltagere vil modtage deres vin fra direkte fra bonden. Opnår samkøbet ikke 25 kasser, annullerer vi blot alle deltagernes kreditkort-transaktioner.

Finans
”markant øgning af aktivitet på platform”
Berlingske
  ”en ny udfordrer på det komplicerede danske vinmarked”
Børsen
”jeg vil helt sikkert handle på den måde igen”
- Ole Troelsø
EHandel
  ”vokser seks gange så meget som e-handlen”
EHandel
  ”KOBAJ har skabt en revolutionerende ny måde at købe vin på”
- Niels Ehler