wine-maker
Ny hos KOBAJ?
x wine-maker
Find dinunderlines vinbonde


Ryd filter
Populære søgninger
Land & område
Område
Drue søgninger

Samkøb fra Amarone-vingårde

Her på siden finder du Amarone-vinbønder, som har valgt at sælge deres vine direkte til dig. De tilbyder deres Ripasso, Valpolicella og Amarone, men også dessertvinen Recioto og et bredt udvalg af hvidvin og spumante. Når bønderne sælger direkte til dig via KOBAJ.com, sparer de både tid og penge ved ikke at skulle rejse ud og markedsføre deres vine. Du kan finde din favoritbonde, starte et samkøb eller deltage i åbne samkøb.

Amarone-vingårde

bell-icon
Udløber om
2 dage
Early bird
Fasoli_Gino
Ekstra info
hashtag-icon Samkøbsnummer: 2897
user-icon Startet af: Ripasso lover
truck-icon Forventet levering: Ons 31. aug
11 kasser
14 mere for at
sikre samkøbet
Fasoli Gino
location-icon Veneto, Italien
Vi har gennem fire generationer lavet unikke vine
price-icon
Priser fra DKK 84,-
case-of-wine-icon
Tidl. samkøb 27
location-icon
bell-icon
Udløber om
1 dage
Early bird
TASI
Ekstra info
hashtag-icon Samkøbsnummer: 2786
user-icon Startet af: Mette
truck-icon Forventet levering: Ons 31. aug
18 kasser
7 mere for at
sikre samkøbet
TASI
location-icon Veneto, Italien
Vores naturlige gryde giver os de smukkeste druer
price-icon
Priser fra DKK 84,-
case-of-wine-icon
Tidl. samkøb 22
location-icon
bell-icon
du bestemmer
selv antal dage
Boscaini_Carlo
Ekstra info
hashtag-icon Samkøbsnummer: Samkøbet skal startes først
user-icon Startet af: Dig?
truck-icon Forventet levering: EU: 3 uger og USA: op til 20 uger
Samkøbet er ikke startet endnu
..men det kan du!
Boscaini Carlo
location-icon Veneto, Italien
Vi holder familiens traditioner ved lige på vores vingård
price-icon
Priser fra DKK 79,-
case-of-wine-icon
Minimum 25 kasser
location-icon
bell-icon
du bestemmer
selv antal dage
Carilius
Ekstra info
hashtag-icon Samkøbsnummer: Samkøbet skal startes først
user-icon Startet af: Dig?
truck-icon Forventet levering: EU: 3 uger og USA: op til 20 uger
Samkøbet er ikke startet endnu
..men det kan du!
Carilius
location-icon Veneto, Italien
Tradition og modernitet går hånd i hånd
price-icon
Priser fra DKK 99,-
case-of-wine-icon
Minimum 25 kasser
location-icon
bell-icon
du bestemmer
selv antal dage
Domini_Veneti
Ekstra info
hashtag-icon Samkøbsnummer: Samkøbet skal startes først
user-icon Startet af: Dig?
truck-icon Forventet levering: EU: 3 uger og USA: op til 20 uger
Samkøbet er ikke startet endnu
..men det kan du!
Domini Veneti
location-icon Veneto, Italien
Høj kvalitet på en socialt ansvarlig og klimavenlig måde
price-icon
Priser fra DKK 65,-
case-of-wine-icon
Minimum 25 kasser
location-icon
bell-icon
du bestemmer
selv antal dage
Montespada_-_Veneto
Ekstra info
hashtag-icon Samkøbsnummer: Samkøbet skal startes først
user-icon Startet af: Dig?
truck-icon Forventet levering: EU: 3 uger og USA: op til 20 uger
Samkøbet er ikke startet endnu
..men det kan du!
Montespada - Veneto
location-icon Veneto, Italien
Bæredygtighed og økologi er altafgørende for os
price-icon
Priser fra DKK 76,-
case-of-wine-icon
Minimum 25 kasser
location-icon
bell-icon
du bestemmer
selv antal dage
Vigna_800
Ekstra info
hashtag-icon Samkøbsnummer: Samkøbet skal startes først
user-icon Startet af: Dig?
truck-icon Forventet levering: EU: 3 uger og USA: op til 20 uger
Samkøbet er ikke startet endnu
..men det kan du!
Vigna 800
location-icon Veneto, Italien
Det startede som et væddemål
price-icon
Priser fra DKK 97,-
case-of-wine-icon
Minimum 25 kasser
location-icon

Hvor kommer Amarone fra?

Amarone della Valpolicella betyder direkte oversat fra italiensk, Amarone fra Valpolicella. Vindistriktet Valpolicella ligger i Veneto nord for Verona ved Gardasøen. Amarone indtager en kolossal stor plads i mange danske vinelskeres hjerter.

Amarone della Valpolicella

Efter mange års skænderier mellem producenterne blev Italiens måske mest berømte vin endelig DOCG i 2010. Tvistens kerne var, at de fleste af topproducenterne kun ville tillade, at Classico-delen (den bedste del af Valpolicella-distriktet) blev DOCG. Tilfældigvis holder stort set alle topproducenterne til i Classico-området.

Modstanderne, som blandt andre talte de politisk magtfulde kooperativer (hvis marker ikke lå i Classico), forlangte, at hele Valpolicella skulle blive DOCG. I sidste ende vandt kooperativerne over topproducenterne, så det nu er al Amarone della Valpolicella, der må kaldes DOCG.

Hvad er Amarone?

Druerne tørres, hvormed sukkerindholdet i mosten koncentreres. Derpå gæres mostens sukker helt ud, og resultatet bliver en tør vin med høj alkohol og stor fylde. Vinens navn er udledt af amaro, bitter, hvilket henviser til den klassiske Amarones tydelige eftersmag af bittermandel. Imidlertid fremstilles der en tilsyneladende støt stigende mængde Amarone, som er helt foruden den bitre eftersmag.

Hvis der står Amarone della Valpolicella Valpantena på etiketten, stammer vinen fra et mindre underområde af samme navn, men kvaliteten herfra er ikke på niveau med Classico-området.

Hvilke druesorter bruges til Amarone?

Vinen må sammensættes af 45-95 % Corvina, op til 50 % Corvinone og 5-30 % Rondinella samt evt. en mindre dosis lokale druesorter.

Corvina

Venetos mest udplantede og bedste blå druesort. Corvina, som også kendes som Cruina og Veronese, frembringer lette rødvine, ofte med en appetitvækkende eftersmag af mandel. Druen er velegnet til tørring og anvendes også til fremstilling af Valpolicella, Amarone og Ripasso.

Corvinone

I mange år blev Corvinone anset for at være en klon af Corvina-druen, men DNA-analyser har fastslået at de to druer ikke er nært beslægtede. Corvinone- vine er mere parfumerede og fyldige end Corvina-vine. Druen kendes især fra Valpolicella-området i Veneto.

Rondinella

En højtydende blå vinsort, især dyrket i Veneto. Rondinella frembringer, når den er bedst, tyndbenede vine og bruges først og fremmest som blandingsingrediens.

Botrytis eller ej i Amarone

Virkelige Amarone-freaks skelner mellem de botrytiserede og de ikke-botrytiserede vine. Botrytis-svampen (ædel råd, blandt andet også kendt fra Sauternes) kan let få rodfæste i Amaronedruerne, mens de ligger til tørre.

Amarone uden botrytis er frisk, intens og ganske syrerig, mens den botrytispåvirkede er blødere og har mere udviklede aromaer (botrytis-tilhængerne vil også sige, at vinen er mere kompleks). Dannelsen af botrytis på druerne kan stort set helt undgås, hvis druerne tørres i et lokale med streng temperaturstyring, så der ikke dannes kondensvand på de sukkerholdige rosiner.

Hvad er Recioto, og hvordan laves Recioto?

Recioto delle Valpolicella er en rød meditations- og dessertvin, fremstillet på den samme base af tørrede druer som Amarone della Valpolicella DOCG. Forskellen består i, at sukkeret i Amaronen gæres ud, mens Reciotoens gæring standses.

Kvaliteten følger nogenlunde prisen, og de bedre vine er temmelig kostbare, men efter forfatterens mening også prisen værd. Vinen kan også fremstilles i en mousserende version, om end dette er et særsyn.

Vine fra Classico-området er gennemgående bedre end fra det øvrige Valpolicella. Hvis der står Recioto della Valpolicella Valpantena på etiketten, stammer vinen fra et mindre underområde af samme navn, men kvaliteten herfra er ikke på niveau med Classicoområdet.

Valpolicella Classico og Superiore

Val-poli-cella betyder ”dalen med mange vinkældre”. Mens Amarone della Valpolicella og Recioto della Valpolicella blev DOCG, er den almindelige Valpolicella forblevet DOC. Der fremstilles udelukkende rød Valpolicella, og rygraden i vinene skal udgøres af Corvina (mellem 45 og 95 %) og/eller Corvinone (Mængden af Corvinone i vinen må maksimalt være samme mængde som Corvina), samt en mindre andel Rondinella (mellem 5 og 30 %).

Billig Valpolicella kan minde om vinene fra Bardolino, men en god Valpolicella er mere vægtig og har større aromatisk dybde. Hvis der står Superiore på etiketten, er vinen fadlagret et år, og alkoholstyrken skal være mindst 12 % mod den almindelige Valpolicellas 11 %.

I de seneste år er der begyndt at dukke ekstremt ambitiøst fremstillede Superiore-vine op, med stor kompleksitet og lagringspotentiale til mindst et årtis udvikling.

Hvad er en Ripasso?

Ripasso betyder ”at lade passere over igen”. Hvis der står Ripasso på en Valpolicella-etiket, er der tale om en Valpolicella, som man har ladet trække på bærmen, altså de rester, som ligger tilbage i gæringstanken, fra produktionen af Recioto eller Amarone.

Disse to vintyper fremstilles jo på tørrede, sukkerholdige druer, og når den nye vin hældes over, trækker den sukker og kraft ud af bærmen. Resultatet er en rigere, mere fyldig vin med en smule sødme og et par procent mere alkohol (typisk 14 %). Kvaliteten kan variere ganske kolossalt.

Hvad er Veneto vin?

Veneto er den provins i Italien, som producerer mest vin. Stilmæssigt spænder Venetos vine over et utroligt bredt spektrum lige fra det superlette til det supertunge, og fra det helt traditionelle til moderne kultvine på internationale druer. Kvalitetsmæssigt spænder Veneto også over hele kvalitetsskalaen, fra det komplet karakterløse til det monumentalt komplekse.

Der er 14 DOCG-appellationer i Veneto, hvoraf Amarone della Valpolicella er langt den mest berømte.

Laves der kun Amarone i Veneto?

Nej. Amarone, Ripasso, Valpolicella og Recioto della Valpolicella er de mest internationalt berømte vine, men den store region i Norditalien strækker sig vidt og bredt mellem Venedig i øst og Gardasøens bred i vest. Her findes der et hav af vine i alle prisklasser og kvalitetsniveauer.

Blandt de bedst kendte er sandsynligvis hvidvinene fra Soave, men også Bardolino vinene finder vej til mange forbrugeres glas. Men hvis der er en vin, som er værd at fremhæve, må det være den sprudlende Prosecco, der ligeledes kommer fra Veneto.

Amarone, Ripasso og mad

De fyldige og intense Amarone-vine har en interessant og usædvanlige balance mellem at være tørre vine med en vis grad af sødme alt afhængig af den enkelte vinbondes stil.

Overordnet set er Amarone og Ripasso-vine velegnede til kødretter med stor kraft og dybde fra selve kødet og i særdeleshed den tilhørende garniture og sauce. Klassiske madsammensætninger til Amarone og Ripasso er lam, and, vildt, oksekød og italienernes forkærlighed for hestekød er også ganske vellykket her.

Braiseringer, stuvninger og intense kødbaserede pastaretter gør sig glimrende til Amarone. Og så er der den lokale specialitet, risotto all'amarone, der absolut er værd at prøve.

Hvad er en Soave vin?

Den tørre hvide Soave er let, frisk og en anelse parfumeret. Vinen laves på Garganega, evt. tilsat en dosis Chardonnay, Pinot Bianco og/eller Trebbiano. For at vinen kan kaldes Superiore, skal en Soave holde 12 % alkohol i stedet for 11 %. Tør Soave er sjældent en karakterfuld vin, men den kan være særdeles forfriskende og appetitvækkende.

Recioto di Soave – Den søde hvide vin

Hvid dessertvin lavet på tørrede druer efter samme koncept som Recioto fra Valpolicella. Druesammensætningen er den samme som den almindelige hvidvin fra Soave. Ofte er vinen meget sødmefuld og syrligheden moderat, så smagsindtrykket bliver meget mættende.

Bardolino - den friske og saftige rødvin fra Veneto

Bardolino ligger placeret mellem Valpolicella i øst og Gardasøen i vest, og beliggenheden ses i smagen, der ofte er en kombination af de komplekse vine fra den berømte nabo og de friske vinde fra den enorme sø.

Det er kun den røde Superiore fra Bardolino, som er DOCG, de øvrige vine fra appellationen er ”kun” DOC. Druesammensætningen for både rød- og rosévine er den samme som for Superiore-vinen: Corvina tilsat en dosis Rondinella samt en smule Molinara. Det er også tilladt at tilsætte Barbera, Cabernet Sauvignon, Marzemino, Merlot, Rossignola og/eller Sangiovese, men det sker sjældent.

Hvad er Prosecco?

Prosecco di Conegliano Valdobbiadene er det fulde navn på den vin, mange vinelskere betragter som essentiel for at en Aperol Spritz er helt perfekt. Som navnet antyder, ligger Proseccodruen også til grund for denne appellations vine. Der høstes ind i mellem meget høje udbytter i distriktet, men selv da formår druen at bevare sine aromatiske egenskaber, så selv de allerbilligste vine har lidt karakter.

Den stille Prosecco di Conegliano Valdobbiadene er ret syrlig og spinkel og byder på aromaer af mandel og æble. Prosecco-druens høje syrlighed gør den velegnet til fremstilling af mousserende vine, og både den frizzante (perlende) og mousserende version er bedre end den stille vin.

Finans
”markant øgning af aktivitet på platform”
Berlingske
  ”en ny udfordrer på det komplicerede danske vinmarked”
Børsen
”jeg vil helt sikkert handle på den måde igen”
- Ole Troelsø
EHandel
  ”2. pladsen i bedste nye e-handelsvirksomhed 2021 og 2022”
EHandel
  ”KOBAJ har skabt en revolutionerende ny måde at købe vin på”
- Niels Ehler

KOBAJ Community

Vil du også dele dine tanker med resten af KOBAJ-fællesskabet, så skriv en mail til info@kobaj.com

language_flag Christian
31. august 2021
Perfekt service..

och underbara viner, så kul att handla från er. Rekommenderar er till flera vänner 💐 Mvh Christian

language_flag Lone
31. august 2021
Jeg vil bare sige, at jeg er så tilfreds

Konceptet er perfekt - god, virkelig god ide- og det virker. Super service. Jeg vil fremover købe al (for meget) vin her👍👍👍 De bedste hilsner Lone

language_flag Kasper
30. august 2021
Det känns prisvärt

Är hemskt nöjd med mitt första köp hos er och har lagt en till order redan. Det känns prisvärt, roligt och givande 🙂 Det är ett roligt sätt att testa viner som inte finns på Systembolaget.

language_flag Stefan
30. august 2021
Jeg er vild med jeres koncept og har netop bestilt for tredje gang

Mange tak for det hurtige svar og den gode løsning😊 Det glæder mig, at jeg kan købe med ro i sindet. Jeg har allerede anbefalet jer til nogle venner, og vil bestemt fortsætte med at gøre det.

language_flag Bengt
29. august 2021
Vilken fantastisk service!

Jag har fått besked om att en låda är på väg! Hjärtligt tack! Bengt

language_flag Lasse
29. august 2021
Jag har nu gjort två inköp från KOBAJ.com

Mest för att testa er affärside´ och hur servicen skulle funka. Är mycket imponerad av hur väl allt fungerat. /Lasse

language_flag Tina
28. august 2021
Jeg vender tilbage og køber mere!

Tusinde tak for hjælpen😃 Jeg vender tilbage og køber mere, synes, at det er et helt fantastisk koncept!! Hav en god sommer ☀️ Mvh Tina

language_flag Ejnar
28. august 2021
Det er et fedt koncept I har.

Jeg må sige at jeg her efter de første køb er MEGET tilfreds med KOBAJ konceptet og den ydede service 😊 Mvh Ejnar

language_flag Kim
27. august 2021
Jeg er godt tilfreds med jeres leverancer, og synes det er et spændende koncept.

Hele Kobaj-konceptet er virkelig velfungerende, hvilket også gør jeg har anbefalet jer til alle vennerne 👍🍷 M.v.h. Kim