Her på siden finder du vinbønder, der laver en eller flere søde dessertvine som en del af deres portefølje. Overordnet og meget generelt set kan man dele definitionen af dessertvin op i to hovedgrupper: hedvine og naturligt søde vine.
Hedvine (også på engelsk kaldet fortified wine) er en type vin, hvor den rene og delvist ugærede druesaft tilføjes ren alkohol for at standse gæringen. Derefter modnes den søde vin for til sidst på et tidspunkt at blive frigivet på markedet. Portvin, Banyuls og Rasteau er hedvinstyper. De naturligt søde vine er lavet på druer, der enten høstes meget sent eller tørres efter høst. Nogle gange er druerne angrebet af såkaldt ædel råddenskab, andre gange er druesorten naturligt rig på sukker. I denne gruppe finder man Sauternes, Vendanges Tardives, Recioto, Trockenbeerenauslese, eiswein og mange andre typer af dessertvin.
Når du køber direkte fra vingården, sparer du mellemmanden væk og vinbonden sparer en masse tid og penge på at rejse ud i verden for at markedsføre sin vin til importører eller grossister. Du støtter deres landbrug og vinproduktion direkte, så vinbonden kan koncentrere sig om det, de allermest holder af, nemlig at lave dejlig vin til os alle.
Vil du også dele dine tanker med resten af KOBAJ-fællesskabet, så skriv en mail til info@kobaj.com
”markant øgning af aktivitet på platform”
”en ny udfordrer på det komplicerede danske vinmarked”
”jeg vil helt sikkert handle på den måde igen”
- Ole Troelsø
”2. pladsen i bedste nye e-handelsvirksomhed 2021 og 2022”
”KOBAJ har skabt en revolutionerende ny måde at købe vin på”
- Niels Ehler